jJedz zdrowo i nie tyj

Zrównoważona
dieta znaczy konsumowanie warzyw,
owoców, roślin strączkowych – a wszystko to w odpowiednich ilościach. 40 procent diety
muszą stanowić warzywa. W
zdrowej diecie muszą
znaleźć się pomidory, papryka, bakłażan, cukinia, brokuły, botwinka,
cebula, czosnek, cykoria, dynia, fasolka szparagowa, kalafior, kapusta, ogórki
i szeroka gama warzyw. Nie może w niej
brakować szparagów oraz szpinaku. Najlepiej
przyrządzanych w wodzie lub na parze, nie smażonych,
bez wielu dodatków. Ryby, drób, jaja kurze i
przepiórcze, mięso wołowe trzeba spożywać raz lub dwa razy na siedem dni. Cukier można jadać od
czasu do czasu, czyli bardzonieczęsto,
bo nie jest to składnik potrzebny w diecie.Jedzenie co trzy godziny
sprawia, że nie jesteśmy głodni i organizm nie
kolekcjonuje kalorii na zapas, nie domaga się wielkich ilości
pożywienia. Codzienne spożywanie prowadzi do efektywnego
odchudzania się. Porcje jedzenia powinny być małe –
konsumując mało możemy czuć się syci,
naukowcy to opisali. 4-6 łyżek tłuszczu dziennie
na pewno jest właściwe. Oleje
roślinne i oliwa są bardzo
korzystne dla zdrowia. Orzechy włoskie
{zawierają|mają w sobie|posiadazdrowy tłuszcz, więc
trzeba je niezbędnie włączyć do
lekkiej diety. Należy
konsumować rzeczy jak najmniej
przetworzone, bo jedynie takie są bardzo zdrowe,zawierają to, co najlepsze. Warto zrezygnować z pokarmów sprzedawanych
w puszkach i słoikach, bo są one zazwyczaj
niezdrowe. Produkty muszą być dobrej
klasy, bo tylko wysoka klasajest gwarancją dobrego
posiłku.

tekst dostepny na stronie : levitra

kamagra zel